Snorkeskinne – for reduksjon av snorking og søvnapné

Kontaktinformasjon

Åpningstider:

Klinikk: 
Mandag til fredag 
08:00-16:00
Fra 16:00 - etter avtale 

Resepsjon:
Mandag til fredag
08:00 - 16:00
Bestill time nå!
Snorking og søvnapné er to symptom utgående fra samme årsak: trangt svelg. Snorking er ikke plagsomt for den som snorker, men for partneren. Søvnapné kan være årsak til alvorlige trafikk- ulykker (aleneulykker), men er først og fremst et problem fordi den som lider av søvnapné ofte er dagtrett – svært dagtrett til tider – og uopplagt.

Begge symptomene kan dempes ved at svelget blir åpnet. Dette skjer ved at underkjeven føres frem når en sover. Fremføringen skjer ved en skinne. For at en skal sette diagnosen ”søvnapné” skal pustestansene hver ha en varighet på mer enn 10 sekunder og mer enn 10 ganger hver time. 

Observerte pustestopp, stadige oppvåkninger, hyppige toalettbesøk, irritabilitet og som sagt tretthet på dagtid kan være forårsaket av søvnapné. Søvnapné er sterkt forbundet med diabetes, høyt blodtrykk, infarkt og slag. Søvnapné som sykdom og diagnose er ukjent for de som lider av sykdommen.
Tilbakemelding fra fornøyd kunde:

Etter mange år med dårlig søvn på grunn av snorking var tiden inne for å løse problemet. Jeg tok kontakt med Øyvind Simonsen ved Tannklinikken 5-3 AS i Bergen og forklarte han om problemet med snorking og pustebesvær. 


Fikk anbefalt å prøve en snorkeskinne som presser underkjeven litt frem så man for puste skikkelig. Var ganske så skeptisk til å begynne med om den ville fungere i mitt tilfelle, men kan skrive under på at den fungerer utmerket. Takk for god veiledning og fantastisk god service.
Hva er en snorkeskinne og hva koster det?

Snorking og søvnapné behadles som sagt med skinner. V lager skinner av fabrikatene Narval (fra ResMed) og SomnoDent (Fra SomnoMed). Narvalskinnen forutsetter tilstedeværelse av tenner i ”sidesegment” for at feste skal bli godt nok. SomnoDent-skinnen fester bedre, men er noe kraftigere og stivere enn Narval.

Prisen på begge skinnnene er ca kr. 8.000,-

Før skinnebehandling utreder vi pasienter for snorking og søvnapné (pustestans under søvn) med eget apparatur som pasienter sover med for å registrere snorking og pustestans. Neste dag tar vi ut en rapport som viser nattens ”hendelser” – pustestans (antall og varighet), snorking, søvnmønster og oksygenmetningen i blodet.
Medlem av Norsk Tannlegeforening
KONTAKT OSS
Strandgaten 5, Bergen Sentrum
envelopephone-handset