Snorking og søvnapné

Kontaktinformasjon

Åpningstider:

Klinikk: 
Mandag til fredag 
08:00-16:00
Fra 16:00 - etter avtale 

Resepsjon:
Mandag til fredag
08:00 - 16:00
Bestill time nå!
Vi utreder pasienter for snorking og søvnapné (pustestans under søvn) med eget apparatur som pasienter sover med for å registrere snorking av pustestans. Basert på funn og samtale med pasient lager vi snorkeskinner og søvnapneskinner.
Diagnose søvnapné

Enheten registrerer blodets oksygennivå, luftstrøm og luftveienes bevegelse, hjertefrekvens samt snorking. For å stille diagnosen søvnapné skal det være minst fem pustestopp per time. Hvert pustestopp skal vare i minst 10 sekunder og oksygenmetningen i blodet skal gå ned med minst 4%.

Behandling søvnapné
Søvnapnéskinne eller snorkeskinne er en spesiell tannbøyle som brukes for å dra fram underkjeven mens man sover. Ved at underkjeven holdes i en mer framskutt stilling (ca 0,5cm lenger fram enn vanlig) hindres tungen og den myke ganen i å tette til luftveiene.

Skinnen er ofte førstevalg ved snorkeproblemer uten søvnapnésymptomer, men den brukes også ved behandling av mild til moderat grad av søvnapné. Skinnen tilpasses av tannlege med spesialutdanning. Vi har denne spesialutdanningen i Tannklinikken 5-3.
Ulykker søvnapné

Ulykker på veiene
Personer som lider av søvnapné har større risiko for å være involvert i en trafikkulykke. Ulykkenes alvorlighet og skadeomfang er større ved trafikkulykker grunnet søvnapné enn ellers (ingen bremser). De som lider av søvnapné og søvnmangel kan være like farlige på veiene som en person som har alkohol i kroppen. Yrkessjåfører har naturlig større risiko for ulykker fordi de tilbringer mer tid bak rattet enn andre mennesker. Trafikkulykker påvirker ikke bare folk som sitter bak rattet, men også tredjeparter.

Ulykker på arbeidsplassen
Som du sikkert vet, er du mer sliten i løpet av dagen hvis du sover for lite om natten. Noen ganger kan man også døse av, noe som kan utgjøre store farer. Ikke minst på arbeidsplasser hvor mangel på konsentrasjon kan føre til store feil og ulykker, f.eks. som i prosessindustrien, sykehus, transport etc. Produktiviteten blir dårligere

Husk også at snorking kan være søvnapné!

Klikk her for å se en video som viser hva søvnapné er!
Medlem av Norsk Tannlegeforening
KONTAKT OSS
Strandgaten 5, Bergen Sentrum
envelopephone-handset